S*SIRIUS Russian Blue

S*Sirius Stella by Starlight

FIFe Junior Winner, CFA Champion

Det tog drygt 30 år att få till det som jag planerade redan 1985 när jag skaffade mina första två ryssar, en hona och en hane, där hanen dessvärre visade sig vara monorchid och sakna en testikel vilken diskvalificerade honom för avel. Men nu, nu är jag i mål, och har hela kattfamiljen här hemma med "mamma pappa barn". Den tredje januari 2018 föddes kattungarna efter Starry och Lillpiver, tre ursöta små honor, och den sötaste av dem alla är Stella så hon blir förstås kvar.

Under senvåren inledde Stella sin utställningskarriär inom FIFe och har hittills blivit Best In Show flera gånger och gjort sig förtjänt av den fina titeln Junior Winner. Vi toppade med FIFe World Cat Show i Finland där Stella blev Bästa Russian Blue Junior/Ungdjur samt Nominerad till Best In Show. I panelen passade hon på att skutta iväg på egna äventyr, något som nästan gav mig en hjärtinfarkt, för att sedan lyckligt infångas och återvända till showen.

Vi har även varit på en längre resa, till USA och CFA International Cat Show, vilket måste sägas var årets höjdpunkt. Nåja, själva resandet är kanske inte så kul, men verkligen roligt att träffa gamla och nya vänner från olika håll i världen. Stella gjorde bra ifrån sig även där, det var hennes första CFA-utställning och hon tog titeln Champion samt samlade ihop till nära hälften av de poäng som behövs för att bli CFA Grand Champion.

Stella är en cool och orädd katt som gillar att vara ute och resa med matte, hemma är hon något av en retsticka som busar med pappa Starry och emellanåt retar gallfeber på mamma Lillpiver och mormor PV. Hon är den bortskämda minstingen helt enkelt.